Hvad er Børnefestival?

Gennem mere end 20 år har KFUM og KFUK i Danmark hvert andet år afholdt Børnefestival med skiftende lokalforeninger som praktiske arrangører. Børnefestivalen i KFUM og KFUK bygger på formålet om at skabe aktiviteter og fællesskaber, hvor børn møder den kristne tro og oplever dens relevans for deres liv.

Børn tilbydes derfor et weekendarrangement med aktiviteter, der spænder over sport, kreative workshops, samarbejde og tid til tro. Altsammen udført af frivillige.

Programmet består af både fællessamlinger med shows, og der vil være et væld af større og mindre aktiviteter.

Hvorfor Børnefestival?

Børnefestival's overordnede formål er i direkte tråd med KFUM og KFUK's vision. Børnefestival skaber aktiviteter og fællesskaber for børn, der i trygge omgivelser kan opleve, hvordan den kristne tro bliver relevant for deres liv. KFUM og KFUK ønsker at vise børn, at de gennem aktive tilvalg og en tro i eller på livet kan tage hånd om dem selv og andre. Vi skaber livsmod og handlemuligheder.

Børnefestival er en festival for børn fra 6-12 år. Festivalformen er defineret som ramme, hvor deltagere har stor grad af selvbestemmelse i valg af aktiviteter. Børnefestivalens intention er at supplere med stærke fællesskaber - både i dem, som børnene deltager på festivalen med og på tværs af klubber og geografi.

Børnene kan opleve store musiske oplevelser, mangfoldige aktiviteter, globale oplevelser og tid til refleksion og samtaler om tro og tvivl.

Børnefestivalen indeholder derfor: 

  • det store fællesskab 
  • det nære fællesskab 
  • at være god nok
  • at være en del af verden 
  • at være medmenneske

Temaet er MAGISKE HÆNDER

Temaet for Børnefestival 2020 er "MAGISKE HÆNDER". Hænder er noget, vi alle kan forholde os til. Det er konkret og nærværende. Vi har dem alle, og de ser forskellige ud. Du er dig, og jeg er mig.

Når vi kobler "magiske" til, løfter vi os over det konkrete. Magi kan ske, når vi bruger "fællesskabet hænder". Det løfter os væk fra individets eget ansvar og ind i et "vi". Når vi omsætter tanker til handlinger, kan vi være med til at skabe håb. På Børnefestival vil alle deltagere opleve temaet udfolde sig på forskellige måder. Der vil både være arbejdende hænder, hænder der løfter i flok, hjælpende hænder, kreative hænder og magiske hænder.

Børnefestival ABC

Praktisk_02.jpg
Her finder du alle mulige informationer om Børnefestival.

Børnefestivalens ABC

boernefestivalens-abc-pdfPrintvenlig PDF-version

Jeg kender ikke nogen i KFUM og KFUK

Vil du gerne med på Børnefestival, men kender du ikke rigtig nogen i KFUM og KFUK?

Du er meget velkommen alligevel.

Kontakt Heidi Seidelin, hs@kfum-kfuk.dk, der vil hjælpe dig med at finde en forening i nærheden af dig, som du for eksempel kan besøge inden festivalen.

Rundt omkring i landet bliver der før festivalen arrangeret rigtig mange sjove aktiviteter, som du er velkommen til at deltage i.

Forplejning

Der er tre hovedmåltider lørdag og to måltider søndag. Dertil kommer mellemmåltids-snacks. Forplejning er dækket af deltagerbetalingen. Fredag har man selv madpakke med til om aftenen. Allergier og andet meldes til festivalen ved tilmelding.

Børnefestivalen - et trygt sted for alle børn

Vi sover allesammen i klasselokaler på en lokal skole. Før festivalen er det muligt at vælge, om man vil sove på pige- eller drengesovesal eller på sovesal med både drenge og piger.

Genhør festivalsangen fra 2018

Festival-sang.jpg

Her kan I genhøre festivalsangen fra Børnefestival 2018. Her på siden offentliggøres festivalsangen for Børnefestival 2020, når den er helt færdig. Festivalsangen må gerne downloades.

Klik her for at høre den skønne festivalsang

Se sangteksten med noder

Tekst og musik: Morten Hoff, Sanger: Alberte Hoff

Tilblivelsen af “Levende Brikker”

Jeg har haft fornøjelsen af at skrive festivalsangen til KFUM og KFUK’s Børnefestival 2018 i Haderslev. Det har været en proces på lidt over et halvt år, hvor tanker, toner og tekst har fyldt i hovedet. Første skridt var melodien til omkvædet. Jeg ønskede et omkvæd, der skulle være genkendeligt og iørefaldende, og lige pludselig en dag fik jeg en melodistump i hovedet. Nærmeste klaver blev overfaldet, og grundstenene blev sat. I en længere periode havde jeg kun melodien til omkvædet på plads, men efterhånden begyndte der at opstå brudstykker til et vers.

Der findes helt sikkert mange opskrifter på, hvordan man skriver en sang. Nogle sange skriver næsten sig selv på ingen tid og andre tager flere år om at blive færdige.

Her skal du høre om nogle af de tanker og overvejelser, jeg har gjort mig undervejs:

1. Det var vigtigt for mig, at teksten fra begyndelsen skulle have en appel til alle i målgruppen. Derfor starter 1. vers i skolen, noget alle kan relatere til. Sangen er i gang og alle er med.

2. I starten havde jeg opstillet sangen med dobbeltvers, men som det skred frem, blev jeg mere og mere hooked på at komme hurtigere til omkvædet. Derfor blev det til et kort og præcist vers og så hurtigt til omkvæd.

3. 2. vers er min personlige favorit. At have øje for sit medmenneske, få mod og skabe relation. Hvor er det vigtigt!

4. Omkvædet veksler med ordene jeg, du og vi. I omkvædet efter første vers er jeg ok, efter andet vers er du ok og efter tredje vers er vi ok. Der er naturligvis en bagtanke med at flytte fokus fra en selv og til næsten og til fællesskabet. Det har senere vist sig at det kræver lidt ekstra koncentration at huske, om det er jeg, du eller vi, man er kommet til.

5. En sang må rigtig gerne indeholde overraskelser, så det forudsigelige udfordres. Derfor brydes sangen efter det andet omkvæd. I stedet for at gå til den forudsigelige grundtone D, spilles bi-dominanten E, som bryder sangen op og giver anledning til nye elementer. Det trænede øre forudsiger måske modulationen til sidste omkvæd, men ellers er det også en overraskelse, der booster sangen til et nyt niveau.

6. Guitarsolo kan bare noget! Derfor indeholder en festivalsang i mit univers naturligvis en af slagsen:-)

7. Det kan lyde lidt banalt, men det har været vigtigt for mig, at Gud er nævnt i sangen. Målgruppen er børn, og budskabet skal være præcist.

8. Forkyndelsen til Festivalen har arbejdet med fire sætninger. Jeg får mod, Jeg er ok, Jeg er elsket, Vi er stærke sammen. De fire sætninger har dannet grundlag for teksten i sangen.

Det er mit ønske og håb, at sangen vil blive til glæde, eftertanke og begejstring for mange børn (og voksne). Jeg glæder mig rigtig meget til at spille sangen for jer i Haderslev sammen med resten af bandet. Vi ses;-)

Med venlig hilsen
Morten Hoff

Om KFUM og KFUK

KFUM og KFUK er en kirkelig børne- og ungdomsbevægelse, der arbejder for at skabe relevante tilbud til børn og unge, der giver livsmod og handlemuligheder i forhold til både trosliv og samfundsliv.

Vi tilbyder aktiviteter lokalt, lejre og festivaler over hele landet og et globalt fællesskab gennem verdens største ungdomsbevægelse YMCA samt verdens største kvindebevægelse YWCA. Vi har ca. 9.500 medlemmer i Danmark, der er fordelt på ca. 130 foreninger.

I KFUM og KFUK har vi en talemåde om, at børn og unge skal vide, de kan tro på Gud - og at Gud tror på dem. Talemåden udtrykker vores forankring i det kristne, men også vores åbenhed, da det ikke er et krav, at man tror på Gud for at være medlem af KFUM og KFUK. Men vi vil gerne give alle muligheden for det.